منتديات all4all

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي لكى نستفيد معاً ونتبادل الخبرات
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة منتديات ALL4ALL




ALL4ALL.ROAD2US.COM
 
منتديات العطارالرئيسيةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
أهلاً وسهلاً بكم فى منتداكم all4all
 مع أطيب تحيات إدارة المنتدى
 


شاطر | 
 

 خبز "البريوش"

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ahmed elattar
Admin
Admin
avatar

Posts : 1472
Reputation : 6
Join date : 18/04/2009
Age : 37
Location : egypt - elarish

مُساهمةموضوع: خبز "البريوش"   الإثنين أبريل 05, 2010 2:02 pm

كل سنة وكل أصدقائنا بخير وصحة وسعادة..
ونتمنى لكم إجازة سعيدة وهادية..
النهارده هنقدّم لكم وصفة خاصة جداً بشم النسيم، وهي طريقة عمل خبز البريوش..
يلّا بقى بسرعة ندخل على المطبخ ونشوف الطريقة مع بعض...


المقادير
كيلو دقيق
كوب إلا ربع لبن
كوب سكر
8 بيضات
كوب وربع زبدة
معلقة كبيرة خميرة
1/4 كوب زيت
معلقة فانيليا

الطريقة
1- دوبي الخميرة في شوية مية دافئ وسكر، وسيبيها لمدة 10 دقايق علشان تتفاعل.

2-
اضربي الزبدة مع السكر كويس لغاية ما الخليط يبقى عامل زي الكريمة، وبعد
كده ضيفي البيض واحدة واحدة، واضربي كويس لغاية ما يتجانسوا وبعد كده ضيفي
الفانيليا.

3- أحضري الدقيق وانخليه كويس، وبعد كده ضيفي إليه
الملح، وبعد كده ضيفي الدقيق تدريجياً على خليط البيض، وبعد كده ضيفي
الخميرة، واعجني المقادير كلها مع بعض كويس لغاية ما تحصلي على عجينة
متماسكة ولينة.

4- ضعي العجين في طبق عميق، وغطيه وسيبيه يتخمر لمدة ساعتين.

5-
قسمي العجين لكرات صغيرة، وشكليها زي ما إنتِ عايزة، وممكن تقسمي العجين
لشرائط مستطيلة، وضفري كل شريطتين مع بعض، وممكن تحطي في الوسط بيض مسلوق
ملون أو غير ملون.

6- ابدئي في رص وحدات العجين في صينية مدهونة بالزبدة، وبعد كده ادهني وش العجين بصفار بيض مخفوق، وممكن تحطي كمان سمسم على الوش.

7- بعد كده غطي الصينية، وسيبيها تتخمر مرة تانية لمدة ساعة أو ساعة ونصف.

8-
دخلي الصينية في فرن درجة حرارته 180 درجة، وسيبيها لمدة 25-30 دقيقة أو
لغاية ما تحسي إنه استوى، وبعد كده طلعيه وحطيه في طبق التقديم، وبالهنا
والشفا.

*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*





WITH ALL MY BEST WISHES
AHMED ELATTAR
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://all4all.road2us.com
fix
مراقب عام
مراقب عام
avatar

Posts : 662
Reputation : 10
Join date : 23/04/2009
Age : 22

مُساهمةموضوع: رد: خبز "البريوش"   الثلاثاء أبريل 06, 2010 12:18 pm

شكرا يا شيف على الوصفه الهيله دي


*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
خبز "البريوش"
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تخلي عن الشخصية القوية مؤقتاً.. ضعف الأنثي "طُعم" لاصطياد عريس "الغفلة"
» خليل الوزير "ابو جهاد" رحمك الله
» شابورة " الرجيم "
» اسرائيل تروج لفيديو على "يوتيوب" يسخر من اسطول الحرية!
» إيقاف تنفيذ حكم الإعدام بحق ساحر قناة شهرزاد "علي سباط" في السعودية وزوجته تستنجد برحمة خادم الحرمين الشريفين لإخلاء سبيله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات all4all :: ركن الأسرة والطفل :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: